موفقیت

افراد موفق چگونه تصمیم های بهتر و هوشمندانه میگیرند

افراد موفق چگونه تصمیم های بهتر و هوشمندانه میگیرند

Decision-Making

روزهای  زیادی ما با جریانی مداوم از تصمیم گیری های مختلف همراه اند. پژوهشی از سوی دانشگاه کلمبیا نشان می دهد ما روزانه دست کم با ۷۰ تصمیم گیری مختلف مواجه می شویم. برخی از این تصمیم ها جزئی هستند، مثل اینکه غذا چه بخوریم یا از چه مسیری به سمت محل کار خود برویم و یا به چه ترتیبی به یک موضوع خاص بپردازیم. اما بقیه ی آنها تصمیمات دشوارتری هستند، مثل انتخاب بین دو پیشنهاد کاری، عزیمت به شهری جدید و یا کنار گذاشتن یک فرد ناسالم از زندگی.

با این همه تصمیماتی که در طول روز پیش روی ما قرار می گیرند، یاد گرفتن شیوه ی صحیح اولویت دهی به آنها و افزودن بر کارایی شان برای موفقیت و خوشبختی ما حیاتی است. افراد موفق برای تصمیم گیری موثر، از استراتژیهای مختلفی بهره می گیرند. آنچه در ادامه می آید چکیده ی این راهبرد هاست.

افراد موفق تصمیمات کوچک را تبدیل به روتین می کنند

تصمیم گیری مثل یک عضله عمل می کند. وقتی در طول روز به دفعات از آن استفاده کنید انرژی خود برای عملکرد موثر را از دست می دهد و خسته می شود. یکی از بهترین استراتژی هایی که افراد موفق برای کنار آمدن با خستگی ناشی از تصمیم گیری به کار می گیرند، حذف تصمیمات کوچک با تبدیل آنها به روتین روزانه است. این کار منابع ذهنی شما را برای تصمیمات پیچیده تر نگه می دارد.

یقه اسکی سیاهی که استیو جابز هر روز برای کار می پوشید را همه می شناسیم. مارک زوکربرگ نیز هنوز که هنوز است سوییشرت کلاهدار می پوشد. هر دوی آنها اذعان داشته اند این نوع پوشش نتیجه ی ساده ی روتین های روزانه ای است که با هدف کاستن از خستگی ناشی از تصمیم گیری انجام می شوند. این نشان می دهد هر دوی آنها از توانایی محدود انسان در تصمیم گیری های روزانه آگاه بوده اند.

تصمیمات بزرگ را صبح ها می گیرند

یکی دیگر از بهترین شیوه های غلبه بر خستگی ناشی از تصمیم گیری، نگه داشتن تصمیمات جزئی برای بعد از کار (در زمان اوج این خستگی) و پرداختن به تصمیمات بزرگ و عمده هنگام صبح است. ذهن شما در این زمان آمادگی بیشتری خواهد داشت. یکی از ترفند هایی که هنگام مواجهه با یک سلسله تصمیم گیری مهم می توانید به کار بگیرید این است که صبح زود بیدار شوید و پیش از آنکه حواستان به سیل عظیم تصمیم گیری های جزئی مثل جواب دادن به تلفن یا ایمیل پرت شود، روی مهم ترین کار های خود متمرکز شوید.

انجام برخی از کار های پیش پا افتاده در شب قبل نیز استراتژی مشابهی است که شما را در آغاز صبح روز بعد کمی جلو خواهد انداخت. مثلاً هر شب لباس فردای خود را آماده کنید تا صبح روز بعد نیازی به فکر کردن به این موضوع نداشته باشید.

به احساسات خود توجه می کنند

مثلی قدیمی هست که می گوید: «بر اساس احساسات لحظه ای، تصمیمات همیشگی نگیرید». این حرف کاملاً درستی است. افراد موفق احساسات خود را می شناسند و آنها را درک می کنند (از جمله سخت گیری ها و تأثیری که این سخت گیری روی رفتارشان دارد). آنها بدین ترتیب قادر خواهند بود به بیطرفانه ترین و منطقی ترین شیوه ی ممکن به تصمیم گیری های پیش رویشان بنگرند.

متأسفانه اغلب افراد در مدیریت و حتی شناسایی احساسات خود مشکل دارند. TalentSmart بیش از یک میلیون نفر را مورد بررسی قرار داده و متوجه شده است که تنها ۳۶ درصد از ما قادر هستیم احساسات خود را به درستی تشخیص دهیم. از طرف دیگر تصمیم گیران حرفه ای به خوبی می دانند خلق و خوی نامناسب می تواند به راحتی آنها را از جهت گیری اخلاقی شان منحرف کند؛ به همان راحتی که روحیه ی خوب می تواند باعث بروز اعتماد به نفس کاذب شود.

گزینه های پیش روی خود را بیطرفانه ارزیابی می کنند

آنها وقتی در برابر یک تصمیم گیری پیچیده قرار می گیرند، گزینه های خود را با معیارهای ثابت و از پیش تعیین شده می سنجند. این کار تصمیم گیری را آسان تر و اثربخش تر می کند. برخی از معیار هایی که می توانید مورد استفاده قرار دهید از این قرار هستند: این تصمیم چگونه به من کمک خواهد کرد؟ چه ضرری ممکن است به من برساند؟ چه نفعی برای دیگری دارد؟ چه ضرری به وی می رساند؟ آیا تصمیم مذکور با ارزش های من همخوانی دارد؟ آیا از چنین تصمیمی پشیمان نخواهم شد؟

یک شب به تصمیم گیری فرصت می دهند

فرصتی یک شبه به یک تصمیم گیری های مهم دادن، باعث می شود وقتی روز بعد با آنها درگیر می شوید از باز بودن ذهن خود مطمئن باشید. خواب شبانه اجازه میدهد احساسات ما اوج و فرود خود را از سر بگذرانند. وقتی بیش از اندازه شتاب زده عمل می کنیم، تمایلمان بیشتر به واکنش نشان دادن است. اما وقتی به تصمیم خود زمان و تمرکز بیشتری اختصاص می دهیم، جنبه های مهمی از موضوع برایمان آشکار خواهد شد که پیش از آن نمی دیدیم.

اما تصمیم گیری نباید بیش از اندازه طول بکشد. افراد موفق خوب می دادند جمع آوری حداکثر میزان ممکن از اطلاعات تا چه حد اهمیت دارد. اما از طرف دیگر سعی می کنند از گیر نکردن خود در مرحله ی تجزیه و تحلیل اطمینان حاصل کنند. آنها به جای اینکه منتظر هم راستایی کواکب و یار شدن ستارگان با تصمیماتشان بنشینند، برای تصمیم خود جدول زمانبندی در نظر می گیرند. وقتی برای آن مهلتی مشخص شده باشد برای انجام کارهای مربوطه انگیزه ی بیشتری خواهند داشت.

از تمرینات ورزشی برای شارژ مجدد خود استفاده می کنند

استرسِ یک تصمیم گیری مهم به صورت طبیعی باعث ترشح کورتیزول می شود. کورتیزول ماده ای شیمیایی است که واکنش جنگ و گریز را در بدن شما بر می انگیزد. این ماده تفکر منطقی و شفاف شما را با اختلال مواجه می کند. هنگامی که در مواجهه با یک تصمیم احساس اضطراب کردید، کمی ورزش کنید. تنها ۳۰ دقیقه ورزش به شما کمک خواهد کرد با اندورفین ترشح شده به شفافیت ذهنی مورد انتظار خود بازگردید. ورزش کردن با به کار گیری کورتیزول باعث می شود از آن حالت جنگ و گریز خارج شوید. تحقیقات نشان داده است انجام تمرینان ورزشی به صورت دراز مدت، عملکرد کلی بخش هایی از مغز که با تصمیم گیری در ارتباط هستند را بهبود می بخشد.

همیشه به راهنمای اخلاقی خود رجوع می کنند

آنها از اهمیت پایبند بودن به چارچوب های اخلاقی در هنگام تصمیم گیری های مهم به خوبی آگاه اند. وقتی احساستان شما را به سمت دیگری می کشد، چارچوب اخلاقی شما را در مسیر درست قرار خواهد داد.

از بیرون مشاوره می گیرند

ما هنگام مواجهه با یک موقعیت تصمیم گیری، به جای آنکه ابتدا به جمع آوری اطلاعات و سپس به انتخاب جهتگیری مناسب بپردازیم، تمایل داریم راه جایگزینی را در نظر بگیریم و در حمایت از آن اطلاعات جمع کنیم. راه خوبی که برای اجتناب از این کار وجود دارد کمک گرفتن از کسانی است که نظرات و توصیه های متفاوتی با خود به ارمغان می آورند. دیدگاه های آنان به شما کمک خواهد کرد بیطرفانه تر به ارزیابی گزینه های خود اقدام کنید و تمایلات شخصی یا غیر منطقی تان را بشناسید.

به تصمیم های قبلی خود فکر می کنند

مارک تواین ماهیت پیچیده ی تصمیم گیری را اینگونه توصیف می کند: «تصمیمات خوب از تجربه ناشی می شوند و تجربه از تصمیم های بد». این بدان معنی نیست که تنها راه تبدیل شدن به یک تصمیم گیر حرفه ای، پشت سر هم اشتباه کردن است. بلکه معنای گفته ی مارک تواین این است که از نظر گذراندن تصمیمات گذشته برای گرفتن تصمیمات بهتر در آینده اهمیت دارد. افراد موفق در شرایط مشابه قادرند از تجربیات گذشته ی خود نهایت استفاده را ببرند.

منبع سایت دیجیاتو

امیر شیخلو

مهندس برق هستم و عاشق تکنولوزی ، علاقه مند به خدمت به بزرگ اندیشان . در زمینه سیستم های امنیتی - نظارتی و اتوماسیون صنعتی ، شبکه های برق فعالیت میکنم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا