مقالهمهندسی برق

مدولاسیون عرض پالس PWM

مدولاسیون عرض پالس PWM

مدولاسیونی است که در آن با کاهش و افزایش عرض پالس­ها می­توان توان خروجی را تغییر داد.

یکی از مزایای این روش این است که به توان تلفاتی در عنصر سوئیچ به حداقل ممکن می رسد. به این دلیل که این عنصر یا خاموش است و جریاد عبوری صفر است و یا روشن است و ولتاژ بسیار کمی روی آن قرار دارد.

یکی از مشخصات موج PWM نسبت زمان 1 بودن یه کل زمان موج است. به این نسبت Duty Cycle می گویند که از رابطه زیر بدست می آید :

در این نوع مدولاسیون عرض پالس­ها توسط مقایسه ولتاژ مثلثی VR که دامنه AR و فرکانس fR را دارد با ولتاژ سینوسی مانند VC که دامنه AC و فرکانس fC را دارد، تولید می­شود. عرض پالس­ها با تغییر دامنه AC یا شاخص مدولاسیون (که عددی بین صفر و یک بوده ) تغییر می­کند­.

همانطور که در شکل زیر پیداست سیگنال سینوسی ( مرجع ) با سیگنال دندان اره ای مقایسه می شود و عرض پالس بر مبنای نقاط برخورد این دو سیگنال ساخته شده است.

بیشترین کاربرد PWM در سیستم­های قدرت آتش کردن FET­، GTO، IGBT و … به صورت تک­پالس ، دو­پالس ، سه­پالس و… می­باشد.

 

امیر شیخلو

مهندس برق هستم و عاشق تکنولوزی ، علاقه مند به خدمت به بزرگ اندیشان . در زمینه سیستم های امنیتی - نظارتی و اتوماسیون صنعتی ، شبکه های برق فعالیت میکنم

نوشته های مشابه

3 دیدگاه

  1. با سلام خدمت شما مهندس گرامی
    اگه امکان داره کتاب مدولاسیون pwmرو برام ایمیل کنید.چون نتونستم دانلود کنم

    با تشکر

    1. با سلام
      اگه امکان داره کتاب مدولاسیون pwmرو برام ایمیل کنید.با تشکر

  2. سلام.ببخشيد اگه ميشه يه كتاب در موردمدلاسيون عرض پالس و همچنين كاربرد ان در مهندسي قدرت برام ايميل كنيد ممنون ميشم چون پروژه پايانيم در همين مورده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا